- Over mij

Flpse Voetwijs Amersfoort


OVER MIJ

Mijn fascinatie voor voeten begon in 2000 tijdens de opleiding voetzool-reflexologie aan de Culturele Stichting voor Massage en Bewegingskunsten in Den Haag.
Tijdens deze twee jaar durende HBO-basisopleiding heb ik gezien en ervaren wat voeten betekenen voor de conditie en gezondheid van de mens.

verleden
Na mijn middelbare school in Zeist heb ik in Groningen rechten gestudeerd en na deze te hebben afgerond enkele jaren bij de Provinciale Griffie gewerkt als beleidsmedewerker op de afdeling Milieu.

Vervolgens heb ik met man en kinderen enkele jaren in het buitenland gewoond.

Weer terug in Nederland ben ik de opleiding voetzoolreflexologie gaan volgen uit interesse en kreeg ik een part-time baan bij Vluchtelingenwerk.

In januari 2011 ben ik gestopt met mijn baan bij Vluchtlingenwerk.

In juli 2011 heb ik het diploma basisopleiding pedicure behaald

In juli 2013 heb ik het diploma medisch pedicure behaald.
 

heden en toekomst
Vanaf 2011 tot en met 2014 heb ik een eigen praktijk aan huis in Zoetermeer gehad.       Daarnaast was ik werkzaam als medisch pedicure in zorgcentrum 'T Seghe Waert in Zoetermeer.

Nadat ons laatste kind uit Zoetermeer vertrok, zijn wij verhuisd naar Amersfoort.
Ik heb de praktijk met pijn in mijn hart afgebouwd en het zorgcentrum opgezegd. 

Hier ga ik weer op zoek naar een nieuwe uitdaging. Op dit moment kan het nog alle kanten op; een zorgcentrum, een eigen praktijkruimte, met een collega pedicure lijkt me dat ook erg leuk of iets dat op mijn pad komt.  

en verder                                                                                                               

Het is ongelofelijk wat er met de voet allemaal kan gebeuren en hoe het zich verbindt met de organen en het welbevinden van het hele lichaam.

Deze relatief zo kleine, raar gevormde, vrijwel het hele jaar ingepakte voeten bestaan uit 26 botjes, 33 gewrichten, 107 banden, 10 spieren en pezen en 125.000 zweetkliertjes.
Zij dragen op dat kleine oppervlak vaak meer dan 60 kg. Ondertussen houden zij, bescheiden en solidair, het lichaam overeind en wijzen de richting.

Niet gek toch dat voeten veel te vertellen hebben.

Over het algemeen krijgen ze niet al teveel aandacht, blijven onopgemerkt totdat er echt ingegrepen moet worden.

Hoe langer ik ermee bezig ben des temeer raak ik gefascineerd. 
Een onuitputtelijke bron van studie en praktijkvoorbeelden.

Zo komt het dat ik overtuigd ben van het nut van een goede en zorgzame behandeling van de voeten, zeker in deze tijd van ouder worden waarbij ook de voeten dus worden geacht later met pensioen te gaan.
Om deze redenen ben ik met veel plezier aan het pedicurevak begonnen.         

Ik hoop nog veel voeten te mogen behandelen en over ze te leren.